Fozzie fanzine
Kategori: Musik
  Nummer:
  2021:1 (15)
  Issn:
  1111-1111
  Språk:
  Svenska
  Antal sidor:
  96
  Dimensioner:
  210x260 mm
  Vikt:
  342 g
  I lager:
  1 st

Fozzie fanzine

Innehåll

 • Lovis. Lovis låt Säg bara ja dök upp i min Spotify för ett tag sedan och jag gillade den verkligen. Sedan kom ep:n Fyra känslor 27 kvm med bland annat låten Hon låter dig och eftersom det lät lika bra ville jag veta mer än det lilla jag visste, som i princip var att hon heter Lundqvist i efternamn, är 23 år och debuterade med låten Vi kommer aldrig att vinna under 2020. Så: Hej Lovis!
 • Hanna Järver. Jag hade lyssnat en del på Hanna Järver, men jag drabbades av hennes musik först när singeln Min bästa vän släpptes i april 2020. Bara några dagar innan releasen hade jag blivit uppringd av en av mina bästa vänner som berättade att hen hade levt ett liv med lögner, som även om de inte rörda mig direkt ändå påverkade mig och vår relation. Min reaktion i den första chocken blev ”Det spelar ingen roll att du ljugit för mig under flera år, jag står kvar, jag är ändå din vän.” Och Hanna satte exakta ord på det i låten. 
 • Låten. Familjen: Malmö stad; Komeda: Boogie Woogie/Rock’n’roll.
 • Nina Persson. 30 år efter att The Cardigans bildades träffar jag Nina Persson hemma i hennes kök i Malmö. En världsstjärna som inte sökte uppmärksamheten och som själv blir starstruck, i en två timmar lång intervju om karriären och livet.
 • Råå. 2002 skrev jag min mest ekivoka artikelingress någonsin, som jag än idag fnissar lite åt. ”Det var en sen natt i Tambourine Studios i Malmö. Jag och en lång och stilig ung manlig popvärldsstjärna i kostym gick ensamma in på kontoret iväg från festen ute i studion. Med oss hade vi en videokamera. Den stilige mannen heter Magnus Sveningsson, är till vardags basist i The Cardigans, men gör nu musik på egen hand under namnet Righteous Boy, och det var dags för en intervju.” Numera gör Magnus instrumentalmusik under namnet Råå, och jag tyckte det var hög tid att intervjua honom igen. Så: Hej Mangan!
 • Bob Hund. Historierna har berättats många gånger förut: Conny Nimmersjö kom med i bob hund för att han hade en replokal och Johnny Essing för att han var skyldig Mats Hellquist en hundring som Mats hotade att kräva tillbaka om han inte gick med i bandet.
 • Amnesti. När man har en kompis med egen studio har det varit lättare att upptäcka små guldkorn som man kanske annars skulle missat. Amnesti är ett av dem, och jag hörde dem första gången när de släppte sin självbetitlade ep 2019. Nu är de på gång med ett album och första singeln ut var den helt oemotståndliga 60-talsdoftande Lolita & I. Några frågor skickades till Martin i bandet så: Hej Amnesti!
 • Cecilia Nordlund. Från 90-talets regler om hur man ”borde” bete sig till en större trygghet med sig själv. Cecilia och jag intervjuar varandra om förändringarna som skett sedan vi träffades första gången för drygt 25 år sedan.
 • Love Antell & Florence Valentin. Florence Valentin sticker inte under stol med att deras återkomst hösten 2020 handlar om nostalgi. Nostalgi både vad gäller att återförenas i samma konstellation av gamla vänner som fortfarande umgås privat som når de senast släppte musik 2009, och nostalgi musikaliskt, med tillbakablickande i musikhistorien.
 • Eric Palmqwist. På 90-talet sjöng Eric Palmqwist i bandet Monostar, som intervjuades i Fozzie nr 6, 1996. De släppte ett album 1998, och efter att de splittrats startade Eric istället EP’s Trailer Park, som släppte sex album (varav en coverskiva) mellan 2000 och 2015.

Beskrivning

Fozzie fanzine är ett musikmagasin om svensk alternativ pop. Fozzie startades av mig, Sara Hansby Reis, som ett klassiskt svartvitt fotokopierat fanzine redan 1994 och kom ut i elva nummer fram till 2006.Efter tolv års uppehåll gjorde Fozzie comeback med nummer 12 hösten 2018, då i ny kostym: med professionell layout och tryckt i fyrfärg. Vad som däremot inte ändrats är inställningen: fanzinets grundidé att bara skriva om musik som jag verkligen älskar. I nya Fozzie varvas långa djupgående artistporträtt med kortare intervjuer med mer up-and-coming artister, alla grundade i en genuin nyfikenhet och kärlek till musiken.Innehållet är ett personligt urval som inte är baserat på artisternas försäljningssiffror, och inte alltid heller på att artisten är dagsaktuell. Fokus ligger på intressanta personligheter och berättelser om musiken. Sara Hansby Reis

  • Fozzie fanzine

   2020:1 (14)

   159 kr.

   Logga in för att handla

 • «
 • <
 • ...
 • >
 • »

Logga in

Logga in Registrera
Jag har glömt bort mitt lösenord ×